20 mai 2008
Jaga lugu:

Uus Maa kutsub üles spekuleerima Itaalia kinnisvaraga

Calabria, asetsedes Itaalia „varbaosas”, on olnud justkuiEuroopa unustatud nurgake, kuid nende jaoks, kes otsivad omale suvekodu, mis võimaldaks ka raha tagasi teenida, on see väljavaade kindlasti positiivne, kirjutas Uus Maa Kinnisvarabüroo konsultant Marge Ambos.

Tema sõnul järgneb reisikorraldusfirmade huvile ja aktiivsusele alati ka kinnisvaraturu tõus ning Calabria on kuulsust kogumas kui uus kuum investeerimispiirkond.

Hulgaliselt taskukohaste hindadega kinnisvara pakkumisi leiab huviline Pizzost, Brancaleonest, San Sostenest, Joppolost jaSoveratost. Enamik uusi projekte asub mere ääres ning korterite hinnad algavadumbes 1 miljonist kroonistning villad alates 2,5 miljonist kroonist, selgitas Ambos.

Ülejäänud kinnisvaraturg Itaalias on suhteliselt stabiliseerunud ja hinnad kõrged, kuid Calabrias on tema tugeva arengupotentsiaali tõttu hindade kasvule veel ruumi küllaldaselt. "Neile, kes valivad välja parimad rannaäärsed suvekodud, on järgnevateks aastateks 15-20% aastane kasum garanteeritud. Juba praegu tõusevad kinnisvara hinnad seal lausa kuude lõikes," on konsultant optimistlik.

Calabrias on tänu reisikorraldajatele üüriturg väga aktiivne. "Kahe magamistoaga korteri võib tipphooajal välja üürida 15 000 krooniga nädalas. Seega, kui ostuks laenu võtnu tipphooajal korterit välja üürib, on täiesti võimalik oma laenuga seotud kulud katta ja teenida ka lisatulu," kiitis Ambos.

Itaalia kohalikud pangad pakuvad välismaalasele finantseeringut 50% ulatuses. Kapitali kasvu pealt ei tule maksu tasuda kui see müüakse edasi ennem projekti valmimist või on olnud omaniku kasutuses vähemalt 5 aastat, lisas Uus Maa konsultant.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee