19. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara endiselt languses

Tänavuesimeses kvartalis sooritati 8900 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega 9,4 miljardit krooni. Ostu-müügitehingute arv ja koguväärtus vähenesid nii eelmise kvartali kui ka eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes.

Mullu alanud kinnisvaraturu jahenemine jätkus ka tänavuesimeses kvartalis, teatas statistikaamet.

Ostu-müügitehingute arv vähenes eelmise aastaesimese kvartaliga võrreldes üle kolmandiku ja eelmise kvartaliga võrreldes ligi viiendiku võrra, ostu-müügitehingute koguväärtus vähenes vastavalt ligi poole ja veerandi võrra. Tehingute vähenemist toetas pankade konservatiivsem laenupoliitika ja ostjate kinnisvarahinna languse ootus.

Tehingute protsentuaalne jaotus oli sarnane varasemate aastatega. 57% esimeses kvartalis tõestatud ostu-müügitehingutest hõlmasid korterid, 22% hoonestamata kinnistud, 12% eluhooned ja 7% mitteeluhooned. Hoonestusõiguse ostu-müügitehinguid oli kõigist tehingutest 2%.

43% ostu-müügitehingutest tõestati Tallinna ja Harjumaa objektidega. Nende tehingute väärtus hõlmas ostu-müügitehingute koguväärtusest ligi kaks kolmandikku.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785