• 25.04.08, 11:54
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Büroopindade turule saabub murrang

BREC Kinnisvara äripindade hindaja Koit Uus ütles aripaev.ee-le, et lähiaastatel turule tulev uute büroopindade hulk tekitab murrangu senise pakkumise-nõudluse suhtesjapärast 2008. aastat peaks pakkumine juba selgelt ületama nõudlust.
Hinnalangust võib oodata mõningatel ehitatavatel äärelinna büroodel. Valmivad hooned on osaliselt pakkumisel kuni 15% kõrgema hinnaga kui sama piirkonna uuemad 1-5 aasta vanused kõrgeima klassi hooned. "On oodatahinnalangust ning vakantsete ruumidekasvu vanemates kehvema klassi büroohoonetes."
Uus ütles, et vanemate hoonete puhul on oht, et üürniku lahkudes ei suudeta uut asemele leida ja nii võib aja jooksul vakantsus suureneda omanikule majanduslikult kriitilisele tasemele.
Kui 2005. aastal anti välja ehitusluba 38000 ruutmeetri büroopinna rajamiseks, siis eelmisel aastal oli see number 209000 ruutmeetrit ehk pea viis korda enam.
Lähemalt büroopindade turust saab lugeda esmaspäevasest Äripäeva kinnisvararubriigist.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 16.10.24, 13:03
Halvasti tehtud elektritööd põhjustavad igapäevaselt inimestele ja hoonetele väga suurt ohtu – ära jää õnnetust ootama!
Naabrimees võib olla meil kuldsete kätega ja tubli, aga elektrisüsteeme ehitama ning hooldama tuleks kutsuda ainult kvalifitseeritud spetsialist. Pädevusega elektrikul on kõik teadmised ja oskused olemas. Forus näeb oma praktikas sageli, kuidas kliendid otsivad odavamat hinda, aga saavad elektritöö, mis pole kvaliteetne ning millel on oht inimeludele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele