25. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Büroopindade turule saabub murrang

BREC Kinnisvara äripindade hindaja Koit Uus ütles aripaev.ee-le, et lähiaastatel turule tulev uute büroopindade hulk tekitab murrangu senise pakkumise-nõudluse suhtesjapärast 2008. aastat peaks pakkumine juba selgelt ületama nõudlust.

Hinnalangust võib oodata mõningatel ehitatavatel äärelinna büroodel. Valmivad hooned on osaliselt pakkumisel kuni 15% kõrgema hinnaga kui sama piirkonna uuemad 1-5 aasta vanused kõrgeima klassi hooned. "On oodatahinnalangust ning vakantsete ruumidekasvu vanemates kehvema klassi büroohoonetes."

Uus ütles, et vanemate hoonete puhul on oht, et üürniku lahkudes ei suudeta uut asemele leida ja nii võib aja jooksul vakantsus suureneda omanikule majanduslikult kriitilisele tasemele.

Kui 2005. aastal anti välja ehitusluba 38000 ruutmeetri büroopinna rajamiseks, siis eelmisel aastal oli see number 209000 ruutmeetrit ehk pea viis korda enam.

Lähemalt büroopindade turust saab lugeda esmaspäevasest Äripäeva kinnisvararubriigist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785