16. aprill 2008

Üürnik: valisin väiksema summa

Tänases blogisissekandes soovitab Tõnu Toompark korteri pigem osta kui üürida. Kuldse Börsi vahendusel üürikorterit otsiv Anžely Uuetoa aga tõdes, et rahaliselt on tal praegu mõttekam korterit üürida kui osta.

„Sellepärast, et korraga ei ole nii palju raha välja käia ja pangast on laenu saamisega raskusi,“ põhjendas Anžely Uuetoa lihtsalt ja lühidalt põhjuseid, miks ta praegu ostmisele ei mõtle.

Kuigi ta tunnistab, et osta oleks otstarbekam, paelub teda praegu võimalus käia iga kuu vähem raha välja. Küsimusele, kas üürimise kasuks otsustamine on ajendatud isiklikest eelistustest või oli oma mõju ka kinnisvaraturu praegusel olukorral, vastas Uuetoa, et pigem lähtus ta ikka isiklikest eelistustest.

Praegu kesklinnas kopsaka tasu eest kesklinnas ühetoalist korterit üüriva naise sõnul on tema soov saada kahetoaline korter kesklinnast kaugemal jaodavamalt.

Kinnisvaraspetsialist Tõnu Toompark ütles oma blogi sissekandes, et ostmise kasuks tasub otsustada emotsionaalse omamisvajaduse pärast, selle otsuse poole kallutavad ka võimalus ühistu otsustes täieõiguslikult kaasa rääkida, väljaarenemata üüriturg jasisustamisprobleemid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688