16. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üürnik: valisin väiksema summa

Tänases blogisissekandes soovitab Tõnu Toompark korteri pigem osta kui üürida. Kuldse Börsi vahendusel üürikorterit otsiv Anžely Uuetoa aga tõdes, et rahaliselt on tal praegu mõttekam korterit üürida kui osta.

„Sellepärast, et korraga ei ole nii palju raha välja käia ja pangast on laenu saamisega raskusi,“ põhjendas Anžely Uuetoa lihtsalt ja lühidalt põhjuseid, miks ta praegu ostmisele ei mõtle.

Kuigi ta tunnistab, et osta oleks otstarbekam, paelub teda praegu võimalus käia iga kuu vähem raha välja. Küsimusele, kas üürimise kasuks otsustamine on ajendatud isiklikest eelistustest või oli oma mõju ka kinnisvaraturu praegusel olukorral, vastas Uuetoa, et pigem lähtus ta ikka isiklikest eelistustest.

Praegu kesklinnas kopsaka tasu eest kesklinnas ühetoalist korterit üüriva naise sõnul on tema soov saada kahetoaline korter kesklinnast kaugemal jaodavamalt.

Kinnisvaraspetsialist Tõnu Toompark ütles oma blogi sissekandes, et ostmise kasuks tasub otsustada emotsionaalse omamisvajaduse pärast, selle otsuse poole kallutavad ka võimalus ühistu otsustes täieõiguslikult kaasa rääkida, väljaarenemata üüriturg jasisustamisprobleemid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785