7. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubaks läheb vaid lõppviimistlusega korter

Ehkki ehituskvaliteet on viimasel ajal nukker, läheb kaubaks siiski vaid lõpliku viimistlusega korter, kuna pärast eluasemelaenu võtmist ei jagu remondiks raha.

Ehitushinnad on langenud ning ehitusmehi on kergem leida, ent siiski eelistatakse valmis kortereid.

Mart Metsasoo on oma remonti vajavat korterit müünud juba neli kuud ning kaks korda hinda langetanud. Siiski pole tema sõnutsi praegu suurt müügilootust. Omanikuna kaalub ta tõsiselt korter müügist maha võtta ja lasta renoveerida. "Olen kuulnud, et ehitustöölisi leiab viimasel ajal kergesti," märgib ta.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman möönab, et praegu on nõutumaks kaubaks renoveeritud korterid, ehkki ostjad ei kõhkle ka ise remonti organiseerimast, kui hinnatase on soodus.

Üldiselt n-ö ostetakse praegusel ajal puhtalt hinnataset, inimesed teavad, et hinnad on langenud ning pakkumistest valitakse välja parimad, siis kaubeldakse. "Oluline on märkida, et ka ehituse ja remondihinnad on langenud ning seetõttu ka hinnavahe veidi kahanenud," ütleb ta.

BREC Kinnisvara maakler Ene Saar märgib, et sarnaste pakkumiste korral eelistab klient remonditud köögi ja sanitaarruumidega eluaset. "Hoolimata ehitusturu jahtumisest ja vaba tööjõu hulga suurenemisest, ei ole märgata klientide huvi tõusu remontimata korterite vastu," ütleb ta.

Ka Uus Maa Kinnisvara analüütik Annika Jakobson nõustub, et remonti vajavat korterit on keerulisem müüa.

Kõige kiiremini leiavad ostja ilusad ja väga heas seisukorras, maitsekalt sisustatud korterid.

Kohati on märgata ka seda, et remonti vajavate korterite hinnad on rohkem langenud kui renoveeritud või heas seisukorras korterite hinnad.

"Siiani ei viitsi suurem osa inimesi hakata kapitaalremondi ning kodu viimistlemisega tegelema täiesti nullist," ütleb Jakobson.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785