3. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Villa Benita läks maksma 120 miljonit krooni

YIT Ehituse ehitatud Villa Benita läks maksma 120 miljonit krooni ning hoone anti üle täielikult valminuna OÜle Herteros, teatas YIT.

„Pea üks aasta ja kaks kuud kestnud töö on vilja kandnud – Niitvälja luksusliku eakatekodu ehitustööd on lõpetatud ning hoone on valmis kliente vastu võtma,” lausus ASi YIT Ehitus juhatuse esimees Priit Sauk.

Kahekorruselise hoone pindala on 5500 m². Esimesel korrusel asuvad ühe- ja kahetoalised korterid ning teisel hooldushaigla. Hoone keskel paiknevad ühiskondlikud ruumid, nt kohvik, söögisaal, raamatukogu, konverentsiruum, spordisaal, massaažiruum ja saun. Lisaks ruumid hooldajaile ja meedikutele. Hoones on ka oma köök, pesumaja, juuksur jm.

„Ehituslikult oli tegemist väga huvitava projektiga: maja on nelja suunda ristkülikukujuline, kusjuuresiga ristküliku tipus moodustub veel omaette T-täht. Palju on kasutatud kõikvõimalikke erilõikeid, poste jm. Fassaadis on kasutatud vaheldumisi puitu ja soojustusega krohvi, kusjuures erinevate materjalide vahel on puitpiilarid, mis eenduvad seinast. Puit moodustab piilari ka katuseräästa all. Sisustuses on kasutatud väga huvitavad seina- ja põrandakatted, nt korkseinakatted, ka on paljud ruumid tapeeditud erivärvi tapeetidega,“ lausus Priit Sauk.

AS YIT Ehitus on ehitusettevõte, mis on asutatud 1991. aastal. AS YIT Ehitus kuulub alates 2001. aastast Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuva ettevõtte YIT kontserni, mille kaheksas riigis tegutsevas tütarettevõttes töötab üle 24 000 inimese. YIT kontserni 2007. aasta käive oli 57,8 miljardit krooni, millest käive Balti riikides oli 3,5 miljardit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785