31. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uut väljakutset otsivad kinnisvara projektijuhid

CVO Technology ärisuuna juht Oliver Raal ütles aripaev.ee-le, et nende kaudu otsivad praegu uut väljakutset eelkõige projektijuhid kinnisvaravaldkonnast.

„Praegu pole veel tunda, et oleks vabanenud palju häid spetsialiste. Hea spetsialist leiab uue töökoha ka Eestis,“ kommenteeris Raal soomlaste hirmu, et siinsetest kinnisvara- ja ehitusfirmadest koondatud inimesed ujutavad üle põhjanaabrite tööturu.

Tugevad kinnisvara projektijuhid on hinnatud ka muudes valdkondades, selgitas Raal. Nii kandideerivad kinnisvara tippspetsialistid praegu näiteks kamuudele tehnoloogia-ja müügivaldkonna ametikohtadele.

„Kuna tegeleme tippspetsialistide vahendamisega, siis ehitajad ja maalrid meie kaudu tööd ei otsi,“ tõdes Raal. Ta lisas samas, et kuuldavasti lähenevad Eesti oskustööliste palgasoovid turu tegelikule tasemele.

„Vahepeal tundus, et varsti on ehitusspetsialisteodavam palgata Soomest. Nüüd on palgasoovid muutunud adekvaatsemaks. Inimese loomuses on ju, et ta ei soovi madalamale palgale minna,“ rääkis Raal. Seejuures on ehitajad hakanud tulemuspalga asemel leppima ka kuupalgaga, kuigi kuupalk on buumiaja tulemuspalgast väiksem.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785