3. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: optimistlikud loodavad hinnalangusest kasu

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on turg hetkel maha jahtunud, kuid optimistlikumad loodavad hinnalangusest ka soodsa pakkumise leidmisel kasu saada

Kaks kolmandikku inimestest on veendumusel, et kinnisvarahindade langus käesoleval aastal jätkub ning vaid napp 5% on vastupidisel arvamusel, selgus 1Partner Kinnisvara poolt selle aasta veebruaris läbi viidud veebiküsitlusest. Küsitlusele vastas kokku 776 inimest.

Küsitluse tulemuste kohaselt arvab 66% vastanutest, et kinnisvarahinnad 2008. aastal langevad, teatas ettevõte. 1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul usub hindade võimalikku tõusu vaid minimaalne protsent ning praegusega samale tasemele hindab neid jäävat veerandik vastanutest. “Veendumus, et hinnad jäävadki langema on viimasel ajal selgelt süvenenud,” lisas Vahter.

Kuigi ligi 2/3 vastanutest usub kinnisvarahindade langusesse, ei rutta inimesed sel aastal tehinguid tegema. Kinnisvara kavatseb osta kuni veerand ning müüa vaid 11% vastanuist. “Turg on küll selgelt maha jahtunud, kuid optimistlikumad loodavad hinnalangusest ka soodsa pakkumise leidmisel kasu saada,” kommenteeris Vahter.

Küsitlusele vastanud olid suhteliselt pessimistlikud ka Eesti majanduskasvu osas, mis jääb 2/3 arvates sel aastal vahemikku 1-5 protsenti. “Pidev jutt keerulistest aegadest on inimestele viimase poole aastaga selgelt kohale jõudnud,” kommenteeris Vahter.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785