26. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister Partsi elukaaslane kisti petturlusesaagasse

Eile jätkus kohtuprotsess kinnisvaraärimees Jürgen Järviku üle, keda süüdistatakse äripartnerile rohkem kui 7 000 000 krooni suuruse kahjumi tekitamises, ühe tunnistajana oli kohtusse kutsutud ka majandusminister Juhan Partsi elukaaslane Daisy Tauk, kes lapsepõlvesõbra Järviku abiga kallist mööblit hankis.

Omal ajal ka supermodell Carmen Kassiga kinnisvaraäri ajanud Jürgen Järvikut ning tema kaaslasi Margus Siilot, Marko Kalevit ja Jaan Volti süüdistatakse rohkem kui 7 000 000 krooni suuruse kahjumi tekitamises Arvo Klaasi firmale Revalhaus Kinnisvara, kirjutas SL Õhtuleht.

Prokurör Andrei Voronin on öelnud, et Järvik kantis firmast välja raha ja vara ning kuritarvitas ametiseisundit, näiteks müünud Järvik enda firmale Marine Systems 3 000 000 krooniga Revalhausi kinnistu, mis tegelikult maksnud vähemalt kaks korda enam, lisaks sõlminud Järvik ühe ehitusfirmaga 2 600 000 krooni eest fiktiivseid ehituslepinguid.

Süüdistuse ühte episoodi on sattunud aga ka majandusminister Juhan Partsi elukaaslane Daisy Tauk, kellele lapsepõlvesõber Järvik ostis Revalhausi nimel 131 000 krooni eest Itaalia uusantiikmööblit, kuigi Tauk on varemgi korduvalt kinnitanud, et maksis mööbli kinni samal päeval, kui selle kätte sai, pinnis prokurör teda eile uuesti, Voronin sai juristina töötavalt Taukilt kogu aeg sama vastuse: kõik see sai tehtud 1. märtsil 2003.

Tauki pangakonto väljavõte tõestab, et 131 000 kroonion mainitud kuupäeval tõesti pangakontolt võetud, mis rahast edasi sai, peaks olema juba Järviku asi, kuid prokurörile ei andnud aga kuidagi asu, miks ostis Tauk mööblit kinnisvarafirma kaudu, Tauk väitis, et kasutas lihtsalt vana sõbra abi – Järvik pannud mööbli mõõdud paika ja hoolitsenud hiljem selle kohaleveo eest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785