5. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rime paneb korterite hinnad reaalajas kukkuma

Rime Kinnisvara teatas, et alates järgmisest nädalast hakkavad Luha tn 16 korterite hinnadmuutuma nende veebiküljel otse inimeste silme all, hinnad langevad tööpäeviti kümnest neljani.

Ettevõte lubab, etkukkumised saavad olema ca 40 000 krooni päevas. Luha tänava arenduse hinnalangus tegi kajuulis uusarenduste hinnakukkumiste otsa lahti.

Sõltumatu kinnisvarakonsultant Tõnu Toompark on sellise oksjoni õnnestumise osas skeptiline. Ta märgib, et sedasi ülepeakaela ei tee keegi ostuotsust, sest laenuasjade ajamine üksi võtab juba kaks nädalat. Samuti eiusu Toompark, et oleks väga palju inimesi, kellel oleks nii palju vaba raha, etniimoodi äkkotsust teha. Seega usub ta, et hinnad võivad Luha tänaval väga palju kukkuda,kuni hind sedavõrd odavaks läheb.

"Aga väga lahe, et arendajad näevad nüüd vaeva klientide leidmise nimel," rõhutas ta. Toompargi sõnul teeb Rime oma kampaaniaga jälle ajalugu. "Teistel arendajatel on juba raskem sama asjaga edukalt müüa," märgib ta. Ta meenutas, et kui YIT langetas hindu 30 protsenti, siis oli see uudis ning müüs. Ent nüüd ei meelita enam kedagi 30protsendise hinnakukkumisega, on tarvis rohkem.

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu Liige Peep Vooro sõnul on tegu väga huvitava sammuga ning ta jääb turu reaktsiooni ootama. Ta märgib, et Eesti turul pole veel sellist kogemust. Samas usub Vooro, et 10% langemine kedagi veel ostma ei meelita, mistõttu hinnad peavad kõvasti kukkuma. Ta avaldas ka arvamust, et arendajal on kuskil siiski piir ees, kust allapoole hind ei lange.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785