21. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara: kinnisvara on liiga suure tähelepanu all

Täna toimunud kinnisvarakonverentsil arutasid erinevad kinnisvaraga seotud inimesed, et osalt kinnisvarasektoris töötavate inimeste, osalt praeguse olukorra tõttu on kinnisvara selgelt üle eksponeeritud ja liigse tähelepanu all.

Viimast näitas nende sõnulselgelt ka olukord, etisegi 80dates vanaemad tahavad ainult sellest rääkida.

„Kui su 80aastane vanaema räägib ka juba kinnisvarast ja investeerimisest, siis on üks valdkond liiga palju tähelepanu all,“ rääkis Arco Vara elamispindade juhataja Kersti Meri sellest, millal on ühele sektorile osutatud liiga palju tähelepanud. Tema sõnul selline olukord antud hetkel on ka tekkinud.

Küsimusele, „Mis toimub praegu elukoha ostjate seas?“ vastas Meri, et näha on väga palju närveldamist. „Inimene otsib kindlust, et ta jumala eest lolli otsust ei teeks,“ kirjeldas Meri elukoha otsijaid, kes vaatavad üle 200 korterit ja mõnda isegi mitu korda aga ostuotsust teha ei julge.

Hetkeolukorra plussiks toob Ambient Marketing projektijuht Priit Kallas: „Praegu tegeletaksegi müügiga, enne oli konveierliin.“

Uus Maa maakler Claire Pullinen tõdes, et enam ei saa absoluutselt kõiki asju müüa suvalise hinnaga, kuid peab siiski tänast päeva talle kui maaklerile meeldivamaks võrreldes mõne aasta taguse ajaga.

Kersti Meri rääkis, et kinnisvaras tegelevad inimesed on suure osa oma populaarsusest minetanud ning mingil määral ka enda süü läbi. „Kõik on väga hästi, krahhi ei ole,“ pidev korrutamine võis Meri sõnul olla enda liigne eksponeerimine, mille läbi kaotati populaarsust.

Täna toimus Kinnisvara Magnaadid ja Äripäeva ühiselt korraldatudkinnisvarakonverents „Investeering kinnisvarateadmistesse aitab ellu jääda muutlikus turuolukorras“.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785