20. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KVM: Roheline kinnisvara – kas ainult turustusnipp?

Eesti on innovaatiline riik, avatud kõikidele uutele tehnoloogiatele ning valmis kiirelt proovima uut ja huvitavat- kas nn roheline kinnisvara on piisavalt innovaatiline ja huvitav meie jaoks?

Eestimaa Rohelised erakonna ellukutsuja ja homme toimuva kinnisvarakonverentsi „Investeering kinnisvarateadmistesse aitab ellu jääda muutlikus turuolukorras“ esineja Marek Strandberg on öelnud: „Roheline kinnisvara pole mitte ainult keskkonnasäästlik oma loomuses vaid ka neid keskkonnasäästlikuks õpetav, kes seal sees ja selle ümber elavad. Nagu frakk, mille kandjale ka kõige kehvemal juhul mõned pidulikumad maneerid külge jäävad.“

Kuidagi on ju olukorras, kus ostetava kinnisvara hulk on vähenenud, siiski elamispindade turustus jätkunud. Näitena võib tuua Saksmaa, kus aastaid tagasi oli suur ülepakkumine üürikorterite turul. Edukalt elasid selle perioodi üle need, kes suutsid midagi uut ja erinevat pakkuda. Edukad kortermajad sõna otseses mõttes kruvisid kortermajale seina külge rõdud või ehitasid katuse alla vaba aja veetmise ruumid, eesmärgiga just nende maja teha atraktiivsemaks naabrite omast. Ja see töötas,seisab MTÜ KinnisvaraMagnaadid konverentsi tutvustuses.

Eestis võib ühe käe näppudel ülesse lugeda neid hooneid, mis vähemal või suuremal määral on rohelise mõtteviisi ja tingimustega ehitatud. See on ju väga väike kogus ehk väga suur valdkond, mis vajab veel vallutamist.

Arvatakse, et rohelise kinnisvara arendusprojektid on maksumuselt palju kallimad, võrreldes sellega kui rajada lihtne neljanurkne hoone koos standardlahendustega. Väga paljudes riikides kogub roheline kinnisvara populaarsust ja toetajaid. Kas teame, et rohelise kinnisvara puhul räägime teistsugusest arhitektuursest ja ehituslikust lahendusest; ökonoomsematest halduskuludest ning üldisest huvist midagi keskkonnasõbralikku teha, need kõik on eelised kinnisvara turustamisel?

Kas Roheline kinnisvara on turustamisnipp, leitakse vastus Marek Strandbergi ja välisarhitektide Peter Nageler, Nonconform Architects, Austira ja Wilhelm Eder, Se. Architekter, Norra ettekannetega. Konverents toimub 21.02 Hotellis Euroopa.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785