19. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

West Kinnisvara: 2007. aasta jahutas kinnisvaraturu optimismi

OÜ West Kinnisvara tegevjuhi Rene Toompuu sõnul on 2007. aasta jahutanud nende optimismi, kuid projektidest loobumistsiiski plaanis pole.

"2007. aasta lõpukuudel tehinguid meil ei olnud. 2007. aasta I kvartalis omandasime detailplaneeringuga maatüki Keila linnas, Piiri tänaval, et rajada sinna 4 korrusega korterelamu. Hetkel käivad projekteerimistööd, plaan onalustada ehitusega käesoleval aastal,"rääkis Rene Toompuu ning lisas, et muutused kinnisvaraturul on West Kinnisvara optimismi jahutanud, kuid projektist loobuda ei kavatseta. "Oleme teadlikult projekteerijatelt nõudnud kvaliteetseid lõpp-lahendusi," sõnas Toompuu.

Praegu on ettevõttel planeerimisel korterelamu Keilas. Lisaks on detailplaneeringu staadiumis 2 projekti – Tuukri 56 ärihoone/korterelamu ning ärihoone Pärnu mnt 113.

Lõppjärgus on tegevjuhi sõnul veel elamurajoon 18 kinnistuga Viimsis, Pringi külas, mille müügiga on juba alustatud.

Küsimusele Mida arvate,mida käimasolev aasta kinnisvaraturule toob ? vastas Toompuu, et kommertspankade rakendatud meetmed on ammu mõjule pääsenud, lisaks avaldab ka majanduskasvu pidurdumine mõju pea kõikides ärivaldkondades.

"Oleme arvamusel, et kinnisvara hindade korrigeerimine on jõudnud lõppstaadiumi algusjärku – suuri üllatusi enam oodata ei ole. Teisisõnu: hinnad on jõudnud, või peagi jõudmas tarbijatele vastuvõetavale tasemele."

“Inimesed langetavad ostuotsuse, kui subjektiivsel tasandil tunnetavad, et tegid senisega võrreldes soodsa ja kasuliku tehingu. Edaspidi on kinnisvara arenduse ja vahenduse kasumimarginaalid võrreldavad teiste stabiilsete ärivaldkondade omadega – viimane tingib nn õnneotsijate lahkumise ning kvalifitseerituma pakkujate kontingendi,"rääkis Toompuu käesolevast aastast ning lisas, etkäesolev aastaon pigem kvaliteetset teenust pakkuda suutvate vahendajate, mitte arendajate aasta, seetõttu omandasime osaluse OÜ-s Urban Kinnisvaras, kuhu oleme suutnud koondada mitu senist suuremast büroost lahkunud tipp-maaklerit.”

OÜ West Kinnisvara on just kinnisvara arendusele spetsialiseerunud ettevõte,mis otseselt kinnisvara vahendusega ei tegele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785