19. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikearendaja: tehingud on langenud 2-3-ni kuus

Groosi Kinnisvara tegevjuhi Tarvo Tamme sõnul on nende ettevõttel mõned arendused järjekorras ning statistikaameti avaldatud riiklik tehingute arv viitab tõsiasjale, mida on ka Groosis näha - praegust olukorda ei anna võrrelda vanade aegadega.

Tarvo Tamme võrdles 2006. aastat praeguste 2008. aasta sooritatud tehingutega ja tõdes: „Kui 2006 aastal tegi hea maakler kuus keskmiselt 5-6 tehingut, siis 2007.aasta lõpul, 2008.aasta alguse seisuga keskmiselt 2-3 tehingut,“ ütles tegevjuht. Tamme lisas, et selline tehingute arv ühe maakleri kohta ongi normaalne, kuna maakleril on rohkem aega kliendi jaoks ja see aitab kaasa ainult vahendusteenuse kvaliteedile.

„Loomulikult ei anna võrrelda vanade aegadega,“ ütles Tarvo Tamme vastates aripaev.ee küsimusele, milline oli möödunud aasta tehingute arv. Tamme lisab, et eks riiklik statistika näitab, mis turul tegelikult toimub. Teisalt ütles tegevjuht, et ei saa öelda, et tehinguid poole vähem tehinguid on seda öelda ei saaks. Täpset arvu, mitu tehingut eelmisel kuul tehti, ta öelda ei oska.

Prior Kinnisvara juhatuse esimees Andrus Neeme ütles, et statistika oli, on ja jääb siiski statistikaks ning selles suhtes võivad 2004 ja 2007. aasta olla tõesti sarnased, kuid muus mõttes ei ole need aastad võrreldavad. 2004. aastal oli kinnisvaraturg tõusueelses seisus, kuid aastal 2008 on kiire tõus möödas ning hinnad tasapisi stabiliseeruvad.

Küsimusele Pärnu kinnisvaraturu kokku kukkumisest ütles Neeme: „See ei ole pädev väide, sest tehinged toimuvadikka, lihtsalt sellises mahus nagu 2006.aastal või 2007.aasta esimesel poolel,“ ning lisas, et ajakirjandus on ise tublisti kaasa aidanud sellele ning inimesi hirmutanud, mis on omakorda kahandanud tehinguid veelgi. „Kevade saabumisega hakkab ilmselt tehinguid juurde tulema,“ rääkis Neeme ning lisas, et huvilisi on juba tulnud juurde ning ettevalmistused kevadperioodiks on käimas.

Hetke seisuga on Prioril arenduses üks eramajade projekt ja üks ridaelamu projekt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785