15. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enriko Aav: võtame ette kõik uued eluasemelaenud

Maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aav ütles täna, et maksuametnikud võtavad luubi allakõik tulumaksu tagastamise taotlused, mis on seotuduuteeluasemelaenudega.

Mullukontrollis maksuamet 11 500 eluasemelaenu võtjat ja ilmnes, et paljud olid eluasemelaenu eest ostnud nii uue kodu, uue mööbli kui käinud ka soojamaareisil.

Aav ütles, et kuna maksusoodustus kehtib vaid eluasemele, ei saa sellised laenuvõtjad tulumaksu tagasi küsida kogu eluasemelaenu intressilt. Ja kui maksuametnik avastab soojamaareisi alles mitme aasta pärast, tuleb neil lisaks alusetult tagasi saadud saadud tulumaksultmaksta maksuametile ka intressi.

Mullu jättis maksuamet eluasemelaenu kasutamisel tehtud vigade tõttu tagastamata 38 miljonit krooni tulumaksu. "Riigieelarvele pole see suur summa, aga inimestele küll," kommenteeris Aav.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785