13. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERI Kinnisvara: suur hinnalangus võib viidata esialgsele ülehinnatusele

ERI Kinnisvara sõnul võivad suured hinnalangetamised ostjates hoopis hirmu tekitada ebastabiilse turu suhtes, teisalt tuleb hinnalanguse korralesmalt tähelepanu pöörata varasema hinnataseme sobivuselepraegusesse turuolukorda.

“Pidev hinnalangetamine tekitab olukorra, kus ostjad ei julge enam ostuotsust teha, kuna homme võivad hinnad veelgi langeda. Seejuures peab igat arenduse hinnalangetust vaatama turu kontekstis ehk milline oli varasem hinnatase,” rääkis ERI Kinnisvara Põhja-Eesti tegevjuht Andres Teder.

Tederi sõnul mõjutab ühe või teise arendusprojekti hinnalangetamine mõjutab eelkõige teiste sarnaste arendusprojektide müügitulemusi. “Kuigi mõjub ka turule üldiselt siiski hinnalangust soodustava faktorina,” lisas ta.

“Positiivse märgina saab siiski märkida, et kinnisvaraturul toimunud üldise hinnalanguse tulemusena kasvanud ka ostuhuvi, seda eriti just järelturu korterite osas. Vähemalt ERI Kinnisvara jaanuari tulemuste põhjal saame väita, et tehingute maht võrreldes eelmiste kuudega pole vähenenud,” räägib Teder olukorra positiivsetest külgedest ning lisab, et praegu on järelturu korterite hindadele survet avaldamas just müümata arendusprojektide suur hulk.

Kui poleks praegust suurt müügisurvet siis stabiliseeruksid paljude piirkondade korterid Tederi kinnitusel juba praeguste hinnatasemete juures. “ERI Kinnisvara on püüdnud (välja arvatud üksikud erandid) praeguses turustaadiumis pakkuda müüdavaid kortereid turutasemelt, et puuduks vajadus koheseks hinnalangetamiseks. Edasise hinnalanguse võimalus jääbki sõltuma eelkõige suurte arendusprojektide nn rasvakihist ehk kui kiiresti ollakse sunnitud teatud korterite hulk realiseerima.”

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785