8. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ebaseadusliku juurdeehitusega Pärnu hotell müüdi maha

Pärnu ranna rajoonis asuva hotelli Delfine omanik Mare Aavamägi ei hakanud ebaseaduslikult ehitatud hooneosa lammutama, vaid müüs kinnistu Heldur Allese osaühingule Bluewater, kes enda sõnul lammutuskohustusest kuulis alles paar päeva tagasi.

“Ostsin seepärast, et sain hea hinnaga,” ütles Allese vastuseks Pärnu Postimehe küsimusele, miks ta osalise lammutuskohustusega hotelli omandas.

21. jaanuaril sõlmitud lepingu järgi omandab Pärnus Supeluse 22 asuva kinnistu 19,5 miljoni krooni eest OÜ Bluewater. Kinnistule jäid kehtima 2005. aastal seatud hüpoteegid 5,9 miljoni ja teine 14,6 miljoni krooni Sampo Panga kasuks.

Pärnu linnapea Mart Viisitamme sõnade järgi saatis Bluewater linnavalitsusse kirja, milles teatatakse, et nad ei teadnud ostmisel hoone osalisest lammutamiskohustusest midagi, kuigi linnavalitsus oli maja ette paigaldanud vastavasisulist hoiatust kajastava tahvli. Viisitamm ütles küll, et ta välistab hotell Delfine uueks omanikuks saanud osaühingu Bluewater heausklikkuse, kuid on valmis firmaga teisipäeval kohtuma.

Esimene lammutamise tähtaeg oli linnapea sõnul 10. detsember, mil linna esindajad veendusid, et hotelli omanik ei ole ebaseadusliku juurdeehituse likvideerimiseks midagi ette võtnud ning määrasid karistuseks 7000 krooni sunniraha.

Kui 11. jaanuariks pole juurdeehitust lammutatud, on järgmiseks sunniraha suuruseks 10 000 krooni, kuid kui ka 11. veebruariks pole seda tehtud, alustab linn lammutustöödega, mille kulud nõutakse AS Pärnalt sisse, selgitas Viistamm detsembris 2007.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785