28. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärloja: Fahle maja esitamine konkursile on suur tunnustus

Koger&Partnerid AS juhataja Andres Pärloja sõnultuli Fahle maja esitamine maailma eelmise aasta tähtsama disainprojekti konkursil üllatusena ja see on kindlasti suur tunnustusEesti arhitektidele.

„Meil on loomulikult väga hea meel. See, et Eesti arhitektuur pääseb Euroopas pildile, on kindlasti sündmus. Ühelt poolt on see tunnustus meie arhitektidele (antud juhul KOKO), teisalt näitab, et arendajate tegevuse tulemusena ei sünni pelgalt "kolearhitektuuri", vaid, et suudetakse luua ka püsivamaid väärtusi,” rääkis Pärloja, kelle sõnul tulikonkursile esitamineneile üllatusena, kuna Eesti arhitektuuri ära märkimine ei ole rahvusvahelises kontekstis igapäevane asi.

Fahle maja esitamine konkursile just Šveitsi arhitektuurimuuseum poolt toimus Andres Pärloja sõnul nii just seepärast, et Londoni Design Museumi küsis nende seisukohta. “Eesti Arhitektide Liit ei saanud seda esitada, sest neilt sellist seisukohta ei küsitud,” ütles ta.

Aripaev.ee küsimusele „Millised on Teie arvates Fahle maja võiduvõimalused?“ vastas Pärloja: „Kui matemaatiliselt läheneda, siis 20%. Aga nii, nagu on suur juhus ja vedamine see, et me viie hulka pääsesime, nii võib kõik võimalik olla.”

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785