25. jaanuar 2008

Q Vara: istutame Taevasmaa põllule mitusada puud

Q Vara nõukogu esimees Alo Lillepea ütles aripaev.ee-le, et firma kavatseb külmutatud Taevasmaa põlluprojekti asukohta istutada kevadel mitusada puud.

"Istutame sel kevadel Taevasmaa põllule mitusada puud. Vaatame, kui kõrged need on, kui ehitama hakkame," naljatas Alo Lillepea kinnisvaraturu madalseisu üle. Aripaev.ee küsis Lillepealt eile, kuidas ta professionaalse investorina hindab mõtet külvata kinnisvaraarendust ootavatele põldudele jälle teravilja.

Küsimus oli ajendatud faktist, et maailmaturul ennustatakse teraviljahindadelevähemalt 50aastast tõusu ja mullu koristasid Eesti põllumehed viimase 16 aasta suurima teraviljasaagi. Enne Eesti taasiseseisvumist lokkas suuremate magistraalide ääres isegi kuni silmapiirini välja lopsakas vili.

Ühtlasi palus aripaev.ee Lillepeal täpsustada, milliste mahtude juures kinnisvaraarendajail teravilja külvama tasuks hakata.

Lillepea kommenteeris: "Põllumajanduses on kaht sorti efektiivsust. Suurus ja geniaalsus.Kui külvata väiksele põllule kitsedele sööki ja sellest teha geniaalselt maitsvat kitsejuustu, mida me gurmeerestoranides sööme, siis on see väga vägev. Samas, kui külvata 4000 hektarit täis heinaseemetjateravilja, toidab see rõõmsalt ära 3000-4000 lehma. Suurusega annab suurepärast tulemust teha."

Lillepea lisas ühtlasi, etTallinna ümbruse põllulappe pole tema arvates mõtet täis külvata, ehkki nende täisehitamiseni läheb veel aastaid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688