23. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saagim müüs Saare mõisa maha

Muinsuskaitsjad on endist Just!'i peatoimetajat Anu Saagimitjuba aastaid manitsenud Saaremaale soetatud mõisa korda tegema. Nüüd on agaSaagim müünud mõisa korraliku vaheltkasu eest uuele omanikule, kirjutas SL Õhtuleht.

Eelmisel nädalal vaatas muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektor Rita Peirumaa mõisa taas üle ning tõdes, et abihooned lagunevad endiselt ning neil puudub isegi katus.

Saagimi sõnul teeb muinsuskaitseamet selliseid aktsoone iga aasta ning selle kõige taga olevat üks pahane kohalik naine, kelle nina alt ta mõisahoone ära ostis.

Nüüd on seltskonnadaam mõisa korraliku vaheltkasuga edasi müünud. "Aastad on möödunud ning midagi ei müüda enam sama hinnaga, millega osteti," sõnas Saagim müügisummad avaldamata.

Tuntud Soome disainerile Ristomatti Ratiale ja tema abikaasale Anu Saagimile kuuluv firma ostis ligi poole miljoni krooni eest endised Saare lastekodu hooned 2000. aastal ja plaanisid sinna rajada stuudiod kunstnikele ning hotelliruumid. Endise lastekodu hoonetekompleks läks ostjale maksma 450000 krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785