16. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman: väikevahendajad kaovad sel aastal turult

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman nõustub 1Partner kinnisvara väitega, et selle aasta jooksul kaovad turult mitmed väiksemad kinnisvaravahendajad ning lisas, et tegelikult on see protsess juba alanud.

„Nõustun, väiksemaid tegijaid jääb vähemaks,“vastas Sooman. Tema sõnul toimub lisaks väiksemate kinnisvaravahendajate turult lahkumisele ka väikeste ettevõtete kogemustega spetsialistide üleminek suurematesse firmadesse, kus neile suuremat kaitset ja võimalusi pakutakse.

„Organisatsiooni toetus on praegu oluline,“ rääkis Sooman ning lisas, et suured omavad rasketel aegadel paremaid võimalusi töötajate suunamisel.

„Protsess on juba alanud,“ kommenteeris juhatuse liige väidet, et väiksemad tegijad peavad oma ettevõtte tegevuse praeguses kinnisvaraturu olukorras lõpetama.

Väiksemate kinnisvara ettevõtete äraostmisesse suuremate poolt või nendega ühinemisse Sooman ei usu, sest tema sõnul pole väiksematel ettevõtetel suurt infobaasi, mida osta või endaga liita tasuks. „Pigem liituvad väiksemad ettevõtted omavahel, jagades ühist kontorit ja ühist sekretäri,“ arvas Sooman ning lisas, et viimane eeldab muidugi väga häid suhteid mõlema kinnisvaravahendaja töötajate ja juhtkonna vahel. „Hea klapp peab olema.“

Pindi Kinnisvaral on kontorid 13 linnas. Lisaks Eesti kontoritevõrgule on firma „Realia” kaubamärgiga esindatud ka Lätis ja Leedus. Pindi Kinnisvaral on kolm põhisuunda: vahendus, hindamine ja korrashoid. Kokku töötab Pindis umbes 300 inimest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785