7. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Agro: põllumaa erastamine on hea plaan

Põllumajandusministeerium teatas täna, et plaanib muu hulgas erastada AS Tartu Agrole renditud 3069,3 hektarit Tähtvere vallas, ettevõtte juhi Aavo Möldri sõnul on see hea plaan.

„See on vabariigis juba ammu probleem, et talumehed rendivad maid. Aga kui maaomaniku soov on teha rentija maaomanikuks, siis see ei ole halb plaan,“ ütles ta aripaev.ee-le.

Kindlasti osaleb Tartu Agro erastamiskonkursil. „Kindlasti võtame konkursist osa, kui tingimused vähegi soodsad on ja pingeline finantsolukord lubab,“ lisas ta. Möldri sõnul on Tartu Agro võtnud ühingu erastamisel investeerimiskohustusi ja peab säilitama tööhõivet, ka on teinud nad muid investeeringuid.

Kui juhtub nii, et Tartu Agro erastamiskonkurssi ei võida, siis selle pärast Mölder ei muretse. „2000. aastal sõlmisime rendilepingu 25 aastaks. Kui me erastamiskonkurssi ei võida, siis vahetub lihtsalt omanik. Mis lepingu lõppedes saab, selle peale ma praegu ei mõtle, sest sinna on nii palju aega,“ lisas ta.

Põllumajandusministeerium kinnitas täna ministeeriumi bilansis oleva riigivara 2008. aasta erastamisnimekirja.

Erastamisnimekirjas on kokku 18 objekti, sh Vilmsi 53A (hetkel renditud Eesti Piimaliidule) ja Vilmsi 53G (Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda), Toompuiestee 16 (Maaleht) ja Rästa 5/12 (ministri ametikorter) kinnistud Tallinnas, teatas ministeerium.

Põllumajandusministeerium paneb erastamisele ka ministeeriumi bilansis olevad põllumaad: OÜ Hiiumaa Agrole renditud 557,5 ha Käina vallas Hiiumaal, Kehtna Mõis OÜ-le renditud 330,5 ha Kehtna vallas Raplamaal, AS Tartu Agrole renditud 3069,3 ha Tähtvere vallas Tartumaal, Piistaoja Katsejaamale renditud 296,2 ha ja OÜ Tori Hobusekasvandusele renditud 915,1 ha Vändra ja Tori vallas Pärnumaal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785