22. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara sõsarettevõte paisus üleöö 52 miljoni võrra

Kinnisvaraarendaja Q Vara sõsarettevõtte Q Capitali 40 000 kroonisele osakapitalilelisandus üleöö 52 miljonit, selgub enne pühi registreeritud dokumentidest.

18. detsembril esitas Q Capital äriregistrile uue põhikirja, juba 22. juunil allkirjastatud ainuosaniku SLProductionsi otsuse, mitterahalise sissemakse üleandmise lepingu, audiitori arvamuse ning notar Aivar Mesikäpa tõestatudavalduse.

Uue põhikirja järgi jääb Q Capitali osakapital 40 miljoni ning 160 miljoni krooni vahele. Osade eest võib tasuda nii rahas kui natuuras. Mitterahalise sissemakse väärtuse hindab osaühingu juhatus.

Juba juunis otsustas SLProductions suurendada Q Capitali osakapitali 52 miljoni krooni võrra. Uueks osakapitali suuruseks sai 52 040 000 krooni.

Seejuures kasvas Q Capitali osakapital mitterahalise sissemakse ehk SLProductionsile ja Marine Systemsile kuuluvate miljoninõuete arvelt. 45,8 miljoni kroonise nõude tõi ühisesse meepottiSLProductions ning 6,2 miljoni kroonise Marine Systems.

Mis nõuetega täpsemalt tegu on, äriregistrile esitatud dokumentidest paraku ei selgu. Küll aga said nii SLProductions kui Marine Systems õiguse võtta 2007. aasta eest Q Capitalist dividende.

Deloitte Audit Eesti vannutatud audiitor Veiko Hintsov leidis novembri algul, et mitterahaline sissemakse ning talle esitatud dokumendid vastasid äriseadustiku nõuetele. Ta lisas aga igaks juhuks: "Me ei ole hinnanud nimetatud mitterahalise sissemakse esemed, vaid avaldame arvamust mitterahalise sissemakse hindamise kohta ainult meile esitatud informatsiooni põhjal."

14. detsembril teatas Q Vara börsile, et osa tema aktsiatest on hoiustatud notar Aivar Mesikäpa väärtpaberikontol. Sel nädalal selgitas ettevõtte nõukogu esimees Alo Lillepea, et aktsiate hoiustamise põhjuseks oli firma seniste omanike vaheline tehing, mis nende lõplikke osalusi Q Vara grupis ei muutnud.

Viimase poole aasta jooksul koondas Q Vara Eesti ja Läti peale kokku 12 töötajat. Selleks, et ehitus- ja arendustegevust jätkata, vajab firma veel umbes 100-150 miljonit krooni raha.

Sel nädalal börsile edastatud info kohaselt leppisid Alo Lillepea, Ivo Lillepea, Jürgen Järvik ja endine supermodell Carmen Kass kokku, et Alo Lillepea ja Ivo Lillepea omandavad 100% OÜ SLProductions osadest ning OÜ SLProductions omakorda 100% Q Vara sõsarettevõtte Q Capital osadest.

Praegu kuulub Q Vara SLProductionsile ja Marine Systemsile. Esimesel neist on kolm omanikku: Alo Lillepea, Ivo Lillepea ning keegi, kes peidab end Evli kliendikonto taha. Marine Systemsi ametlik omanik on Jürgen Järvik.

Samas ütles Alo Lillepea aripaev.ee-le, et Kass on Järvikule raha laenanud ning võtab selle eest50% Marine Systemsi kasumist.

SLProductionsil on Q Capitali omandamiseks aega tuleva aasta 31. maini. Juhul kui selleks ajaks ostutehingut toimunud pole, ennistatakse endine olukord, avaldas Q Vara. Q Capitali praegusteks omanikeks onnii SLProductions kui Marine Systems.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785