18. detsember 2007

Q Vara aktsiad liikusid notari väärtpaberikontole

Q Vara omanik SLProductions kandis 38% viimastel aastatel hoogsalt laienenud kinnisvaraarendaja aktsiatest notar Aivar Mesikäpa väärtpaberikontole.

Firma teavitas 14. detsembril aset leidnud aktsiate hoiustamisest Tallinna börsi ja lisas, et aktsionäride struktuur tehingust ei muutu. Täiendavat informatsiooni tehingu kohta lubas Q Vara anda nädala jooksul.

Viimase kahe kuu jooksul vähenes Q Vara töötajaskond kolme inimese võrra. Samas on kinnisvarafirma palgal peale raamatupidaja ning pearaamatupidaja veel kaks töötajat, kelle ametinimetus treasurer (ingl k laekur - toim.) viitab raha või muu varagatehtavatele toimingutele.

Mullu emiteeris Q Vara 78,2 miljoni krooni eest kolmeaastase tähtajaga võlakirju. Nende aastatootlus on 11%.

Q Vara nõukogu esimees Alo Lillepea ütles, et kinnisvarafirma kodulehe andmetel nende meeskonda kuuluvad treasurerid Kätlin Pulk ja Kristjan Laanemaa on tegelikult Q Vara omaniku SLProductioni palgal.

"Kätlin Pulk ja Kristjan Laanemaa töötavad SLProductionsis. See on Q Vara emaettevõte, kus on ka Väätsa Agro, Eesti Metsamaakleri ja Fotoluksi aktsiad osad. Kõiki vastavalt 50%. Seal on treasureridel töödsuhteliselt palju. Rahavood tahavad juhtimist ja investeerimisplaanid analüüsi. Neid on meil palju," selgitas Lillepea.

"Struktuuri koha pealt ma saan öelda järgmist - isegi meie pole nii rumalad, et ära koondada müügimeeskondi. See oleks sama, mis lüpsilaudas koondada lehmad," ütles Lillepea viimase poole aasta muudatuste kohta Q Vara töötajaskonnas.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688