USA rahandusminister lubab hädas laenuvõtjaile abi

USA valitsus tuli välja laenumaksete
külmutamise plaaniga, mis lubab enam kui miljonile inimesele oma kodu alles
jätta.

USA rahandusministri Henry Paulsoni plaan peaks aitama laenajaid, kes suudavad oma praeguste maksetega küll toime tulla, kuid jääksid hätta intresside tõustes. Neljapäeval kiitis Paulsoni kava heaks president George Bush, kes teatas, et see pakub tõsisele probleemile mõistliku vastuse. "Koduomanikud väärivad meie abi," märkis Bush.

Laias laastus näeb kava ette kolme võimalust: laenude refinantseerimine, uut tüüpi riiklikult tagatud laenu pakkumine või praeguste intressimäärade külmutamine viieks aastaks. Viimane peaks andma laenuvõtjale aega laenukriisi möödudes oma eluase müüa või laen refinantseerida.

"See kava pole kellegi vabaksostmine, keskvalitsuse raha mängu ei panda," märkis Henry Paulson reedel Valge Maja kodulehel küsimustele vastates. "See on initsiatiiv, mille eesotsas on erasektor ja millest võidavad kõik."

Finantsettevõtted andsid kavale läbirääkimiste käigus oma õnnistuse, selle kiitis heaks USA keskpanga juht Ben Bernanke. Demokraadid tervitasid soovi hättasattunud laenuandjaid aidata, aga nõudsid jõulisemat sekkumist. Osa konservatiive seevastu märkis, et see karistab vastutustundlikke laenajaid. 61 majandusteadlast saatis Kongressile kirja, soovitades sekkumisest hoiduda.Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed