19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi Kinnisvara: hetkel lihtsalt ei lähe väga hästi

Pindi Kinnisvara tegevjuht Kalev Roosiväli ütles aripaev.ee-le, et kinnisvaratehingute arv on langenud, kuid vajadus kinnisvara järele pole kadunud.

„Põhiline langus on tingitud kortertehingute mahu langusest, mida on vähem poole võrra võrdluses eelmise aasta kolmanda kvartaliga,“ ütles Kalev Roosiväli. „Tänane turuseis on sama, mis aastal 2004, mis polnud halb aasta, hetkel lihtsalt ei lähe väga hästi.“

„Kuid pole midagi imestada, kuna turufoon on selline, et täna on rumal osta,“ ütles Roosiväli. „Kuid vaevalt et nii ebasobiv õhkkond süveneb, vajadus kinnisvara järele pole kadunud.“

Roosivälja sõnul on järgmise aasta kinnisvaraturg oma aktiivsuselt ja arvukuselt sarnane aastale 2004, kuid tehingute väärtused on suuremad. "Kõigil kinnisvaraäri osalistel on järgmisel aastal rohkem äri, nt pankadel on laenud suuremad,“ rääkis ta.

Passiivse kinnisvaraturu tõttu ei osalenud Pindi Kinnisvara ka möödunud nädalavahetusel Saku Suurhallis toimunud kinnisvaramessil. "Üldine huvi on hetkel passiivne ning messi külastajana nägin, et seal kajastub üldfoon – täna pole mõtet kinnisvara osta,“ selgitas Roosiväli.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785