Pindi Kinnisvara: hetkel lihtsalt ei lähe väga hästi

Pindi Kinnisvara tegevjuht Kalev Roosiväli
ütles aripaev.ee-le, et kinnisvaratehingute arv on langenud, kuid vajadus
kinnisvara järele pole kadunud.

„Põhiline langus on tingitud kortertehingute mahu langusest, mida on vähem poole võrra võrdluses eelmise aasta kolmanda kvartaliga,“ ütles Kalev Roosiväli. „Tänane turuseis on sama, mis aastal 2004, mis polnud halb aasta, hetkel lihtsalt ei lähe väga hästi.“

„Kuid pole midagi imestada, kuna turufoon on selline, et täna on rumal osta,“ ütles Roosiväli. „Kuid vaevalt et nii ebasobiv õhkkond süveneb, vajadus kinnisvara järele pole kadunud.“

Roosivälja sõnul on järgmise aasta kinnisvaraturg oma aktiivsuselt ja arvukuselt sarnane aastale 2004, kuid tehingute väärtused on suuremad. "Kõigil kinnisvaraäri osalistel on järgmisel aastal rohkem äri, nt pankadel on laenud suuremad,“ rääkis ta.

Passiivse kinnisvaraturu tõttu ei osalenud Pindi Kinnisvara ka möödunud nädalavahetusel Saku Suurhallis toimunud kinnisvaramessil. "Üldine huvi on hetkel passiivne ning messi külastajana nägin, et seal kajastub üldfoon – täna pole mõtet kinnisvara osta,“ selgitas Roosiväli.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed