12. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Müügitehingute mõõnaperiood loob üürituru

Korterimüüjad, kes ei saa kaubast lahti, pigem annavad üürile kui hinda langetavad, ning inimesed, kes ostuotsust edasi lükkavad, pigem võtavad üürile kui ostavad praeguse hinnaga.

Ingrid Põder on Mahtra tänaval müünud 50 ruutmeetrist renoveeritud korterit 1 190 000 krooniga septembrikuust alates, kirjutas Äripäev. Ta märgib, et on hinda allapoole lasknud, kuid praegusest hinnast enam alla lasta ei soovi. "Pigem üürin välja, sest müümisega mul kiiret ei ole," arvab ta.

ERI Elamispindade Kinnisvara tegevjuht Mart Saa kinnitab, et tõepoolest on nii, et need, kellel ei ole vaja kiiresti müüa, püüavad oma korterid ja majad üürile anda. "Samuti on täna ka eestimaalaste endi hulgas enam üürnikke, kes hinnalanguse ootuses on aja maha võtnud ja endale korteri üürinud," märgib ta.

Samas usub ta, et olukorda on sisse kirjutatud tulevased erimeelsused: "Ühed ootavad, et müüa, kui hinnad uuesti tõusevad. Teised ootavad, et osta, kui hinnad veelgi langevad, ja seepärast üürivad senikaua. Millega see lõppeb, ei oska praegu öelda." Saa usub, et suure hulga üürikorterite turule tulek peaks langetama järgmise aasta jooksul üürihindu.

Saa ennustab, et kallimate üürikorterite hinnad võivad langeda ja odavamate omad natuke tõusta.

Rime Kinnisvara üüripindade maakler Riin Sumberg on samuti kindel, et üüriturg muutub järjest aktiivsemaks. "Üha rohkem antakse üürile kortereid uutes elamurajoonides ning äsja valminud korterelamutes," lausub Sumberg ning lisab, et inimesed on muutunud nõudlikumaks ning neil ei ole mingit probleemi tasuda veidi kõrgemat hinda, et üürida endale keskmisest paremate tingimustega korter.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785