31. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman: turg on paanikasse aetud

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul on kinnisvaraturg paanikasse aetud ning ostjad ei julge ostuotsust langetada ka vara puhul, kus iga kroon on põhjendatult küsitud.

"Et maandada ostjate riske, on arendajad toonud turule uue rahaskeemi, mille kohaselt maksab ostja vaid ettemaksu ning võib teatud aja vara kasutada, kuid lõplik väljaostukohustus tekib alles mitme aasta pärast," kirjutas Peep Sooman Postimehe Kinnisvara lisas.

"Sisuliselt tähendab optsioon ostjale riski maandust võimaliku hinnalanguse eest. Pindi Kinnisvara seisukoht hinnalanguse osas on juba palju kriitikat saanud, kuid jääme oma sõnade juurde, et suurem kukkumine on toimunud ning eelkõige võib hinnasula oodata põllupealseid lõpuni välja arendamata eramurajoone, kus arendaja kasumiootused on põhjendamatult suured," kirjutas Sooman.

"Samas on turg paanikasse aetud ning ostjad ei julge jätkuvalt ostuotsust langetada ka vara puhul, kus iga kroon on põhjendatult küsitud. Seetõttu ongi mõningad tugevamad arendajad välja töötanud skeemi, mille kohaselt on ostja hinnalanguse eest palju paremini kaitstud ning mis annab võimaluse ostuotsus ära teha," lisas Sooman.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785