31. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Makk: tänavune suhtumine - ainult loll ostab kinnisvara

2. novembril toimub Rahvusraamatukogus kinnisvarasektori aastakonverents Kinnisvara 2007, kus paljude teiste ettekannete seas esineb ka Olev Mait Makk kinnisvaranõustamisfirmast Newsec, kirjeldades eluasemekinnisvara trende.

Eraldi tähelepanu pöörab Makk ettekandes pingestunud eluaseme kinnisvarasektorile, mida käsitletakse Tallinna korteritehingute trendianalüüsina perioodil 2004-2007 ja arutletakse 2008. aasta väljavaate üle.

"Inglastel on ütlus, et "people make markets and markets make people". Ehk kui aastatel 2005-2006 toimiti retsepti järgi- ainult loll ei ole veel kinnisvara ostnud, siis alates 2007. aasta kevadest on eufooria pöördunud pöördunud totaalselt ning toimib - ainult loll ostab kinnisvara," ütleb Makk oma ettekannet tutvustades, et mõlemad äärmused sillutavad teed halbadele investeerimisotsustele.

"Elame huvitaval ajal. Danske pank on tuntud oma pessimistlike Balti majanduskeskkonna prognooside poolest, samal ajal võtab nende tütarpank Eestis laenuturult aktiivselt turuosa juurde. Tuntud soome investor soovitab investeeringutega oodata, samal ajal lõi eraldi kinnisvara investeerimisfirma ning plaanib mõne kuuga Arco Varast turuväärtuselt mööda minna. Väike koefitsient tuleb avalike esinemiste tõlgendamisel ikka arvesse võtta, see käib kindlasti ka minu ettekande kohta," lisab Makk.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785