19. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peep Aaviksoo: Rumeenias on oodata laenurallit

IPC Real Estate juhatuse esimehe Peep Aaviksoo sõnul on Rumeenias järgnevatel aastatel oodata laenurallit.

„Järgnevail aastail on oodata Rumeenia kinnisvaraturu võimsat kasvu. Nõudlus kinnisvaraturul ületab kordades pakkumist. Laenuintressid alanevad ning oodata on laenurallit. Rumeenia kinnisvaraturg meenutab olukorda Eestis 5 aastat tagasi,“ lausus Aaviksoo Viru Keskuses toimuval investeerimismessil.

Samuti suurenevad lähiaastatel Aaviksoo sõnul Rumeenias ettevõtete ja eraisikute sissetulekud. „Hetkel on suur osa veel ümbrikupalkadel, kuid ametlik palk tuleb uuesti turule,“ lisas Aaviksoo.

Rumeenia vastu tunnevad tänu ühinemisele Euroopa Liiduga huvi ka paljud välisinvestorid.

„Seal on suur vajadus uute kvaliteetsete elupindade ja kaubanduspindade järele. Võrreldes Rumeenia linna ja meie Lasnamäge, siis võin öelda, et Lasnamägi on kordades ilusam,“ märkis Aaviksoo.

„Kaubanduskeskuses tuleb seal tavaliselt seista järjekorras 20-30 minutit. Olen ise korduvalt viinud käru ära, sest ma vihkan sotsialismi ajast järjekordades seismist. Kaubanduspinnad on seal vaeslapse osas,“ kommenteeris Aaviksoo.

Kui aastal 2005 ehitati Tallinnas 3600 ühikut, siis Rumeenias ehitati tema sõnul samal ajal 600 ühikut. „Sel aastal on Rumeenias antud kuskil 8000 ehitusluba, kuid kui paljud neist turule jõuavad, seda ei tea öelda.“

IPC Real Estate tegeleb Rumeenias kinnisvarainvesteeringute, kinnisvaraarenduse ning kinnisvaravahendusega. Ettevõte on Rumeenias tegutsenud 2 aastat. „Oleme saanud ahvatlevaid pakkumisi oma projektidele. Ilmselt saame oma projektide tootlikkuse kätte 3 aasta asemel 1,5 aastaga.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785