17. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltic Property Trust investeerib Lasnamäele

Reedel, 12. oktoobril, omandas Baltic Property Trust Tallinnas Peterburi teel ligi 6500ruutmeetrise laohoonete kompleksi. Tegemist on Lasnamäe Maksimarketi ning Ehitus Service’i kõrval asuva kahe kinnistuga, millel paiknevad omavahel ühendatud laohooned.

"Tegemist oli sale-leaseback-tehinguga ehk ostsime kinnistud ning samas sõlmisime senise omanikuga pikaajalise tähtajaga üürilepingu. Fikseerisime selles ka investorite huve kaitsvad vajalikud üüritagatised, mis ühe üürnikuga hoones on üks esmatähtsatest lepinguosistest," sõnas Baltic Property Trusti tegevjuht Indrek Hääl ning lisas, etost tekitab teatavat sünergiat ja on igapäevase majandamise mõttes efektiivne, sest asub meie teise investeeringu, Lasnamäe Maksimarketi ning Ehitus Service'i hoonetekompleksi kõrval.

Kinnistute müüja ja edaspidine rentnik on Fenar OÜ, kes tegeleb laiatarbekaupade maaletoomisega. Ostu-müügihinda vastavalt osapoolte kokkuleppele ei avalikustata.

"Plaanime lähiajal osta veel taolisi ühe üürnikuga hooneid. Kuigi ühest küljest on selliste tehingute renditõusu potentsiaal piiratud, on samas tagatud pikaajaline stabiilne rahavoog. Samuti on meie jaoks oluline portfelli hajutamine segmentide kaupa," lisas Hääl.

2001. aastal asutatud Baltic Property Trust on üks juhtivatest kinnisvarainvestoritest Läänemere piirkonnas. Omades enam kui 300000 ruutmeetrit esinduslikku äripinda on ettevõtte eesmärgiks pakkuda oma investoritele ja rentnikele häid kinnisvaralahendusi. Baltic Property Trusti peakorter asub Kopenhaagenis, lisaks on ettevõttel kontorid ka Tallinnas, Riias, Vilniuses, Berliinis, Gdanskis, Varssavis, Moskvas ja Peterburis.

2007. aastal omandas Baltic Property Trust Eestis ka Laki tänava ärikompleksi ning Tartu Selveri kinnistu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785