17. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasia superrikaste klubi kasvab maailmast kiiremini

Enam kui 30 miljoni dollari suuruse varandusega (ultra high net worth) Aasia inimeste arvukus kasvab Merrill Lynchi ja Capgemini uurimuse põhjal kiiremini, kui mujal maailmas, vahendas Bloomberg.

Superrikaste arv kasvas Aasias läinud aastal 12,2 protsenti, võrreldes üle maailma 11,3 protsendise kasvuga.

Citigroup, HSBC Holdings ja Standard Chartered onpankade seas, kes värbavad privaatpankureid kõikjal Aasias, kus miljonäride vara kasvab tuleva nelja aasta jooksul keskmiselt 8,5 protsenti aastas, 12,7 triljoni dollarini.

Aasia tavaliste miljonäride varade maht kasvas mullu 10,5 protsenti, 8,4 triljoni dollarini. Sellest varadekuhilast 64 protsenti kuulus Jaapani ja Hiina miljonäridele.

Kiireim kasv oli mullu miljonäride ridades Singapuris – 21,2 protsenti. India oli piirkonnas kasvutempo poolest teine 20,5 protsendise kasvuga.

Aasia miljonärid on natukene tavatud – nende investeerimisportfellides on vähe aktsiad (keskmiselt 25 protsenti portfellist võrreldes kogu maailma 31 protsendiga). Muust maailmast kõrgemalt hinnatakse Aasias kinnisvara ja raha.

Suurimad kinnisvarafännid olid Lõuna-Koreas, kus kinnisvara moodustas 42 protsenti miljonäride portfellist.

Uurimuses selgus, et Aasia miljonärid on suurendanud välismaiste varade osakaalu portfellis – 2005. aastal oli kodumaiste varade osa 56 protsenti, aasta hiljem 51 protsenti.

Aasia rikkad suurendasid investeeringuid Ladina-Ameerikasse ja Lähis-Itta, samas kui Põhja-Ameerikasse investeeringud jäid praktiliselt muutumatu 27 protsendini.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785