16. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn saab kalaturu

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ja peaarhitekt Endrik Mänd rääkisid tänasel pressikonverentsil avaturgude kadumisest ning uuest mere lähedale loodavast kalaturust.

Seades eeskujuks Helsingi kalaturu, on ka Tallinnas plaanis teha kaasaegne kauplemispind, mis töövälisel ajaloleks osa rannapromenaadist. Õhtuti toimuks kalaturu üritused.

Kalaturust saaks Linnahalli taguseid erinevaid rannaäärseid tõmbekeskusi ühendava linnasadama lahutamatuks osaks.

Lisaks on Tallinna linnavalitsusele nende hoone kitsaks jäänud ja ka uus hoone plaanitakse luua mere lähedale, et tuua linnakodanikku merele lähemale. Hoone kõrgus on määratud Linnahalli lähedusest lähtuvalt. Hoone peaks tulema 4-6korruseline. Et uus hoone linnaga sobiks korraldatakse ehituslahenduse leidmiseksrahvusvaheline arhitektuurivõistlus. Abilinnapea sõnul peaks linnavalitsus antud kontseptsioonis kirjeldatud hoonesse ära mahtuma.

Antud hetkel on kontseptsiooni näol tegemist kinnitamata plaaniga, mis Aasa sõnul homme sarnasel kujul linnavalitsuse istungil loodetavasti heaks kiidetakse.

Kontseptsioon linna avamisest merele puudutab teiste hulgas ümberehitusi Tallinna Linnahallis, kultuurikatlas, on plaanis luua suurem rannapromenaad, uhke raepark ja kalaturg ning paremini funktsioneeriv linnasadam.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785