15. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco ostab Kodukoldesse korteri ostjalt vana korteri ära

Arco Vara ostab Kodukoldesse korteri ostjalt viimase soovi korral tema vana korteri turuhinnast odavamalt ära.

Arco Vara töötas Kodukolde arendusprojekti huvilistele välja kaks Eesti turul uuenduslikku müügilahendust, millest esimese käigus on koostöös DnB NORD Pangaga võimalik soetada uus kodu ilma igasuguse omafinantseeringuta. Kogu korteri omandamiseks vajaliku sissemakse tagab seejuures pangale kliendi eest Arco Vara gruppi kuuluv kinnisvaraarendaja Arco Investeeringute AS.

Teise pakkumise kohaselt ostab Arco Vara Kodukolde projekti kolida soovivatelt inimestelt ära nende senise korteri, mis peaks Kodukolde projekti eeskujul oluliselt motiveerima kinnisvaraturu likviidsuse kasvu.

„Täna on kinnisvaraturu piduriks kujunenud mitte nõudluse vähenemine uue ja mugavama elamispinna järele, vaid vanast korterist vabanemise aeganõudev periood. Ehk siis tuttav mure enam kui kümme aasta vanusest ajast autode soetamise puhul. Koostöös DnB NORD Pangaga oleme töötanud välja lahenduse, mis peaks selle probleemi lahendama”, sõnas Arakas. Tema sõnul on tegemist pilootprojektiga, mida võidakse pikendada või laiendada vastavalt kliendinõudlusele ka teistele objektidele väljaspool Kodukolde projekti, samuti pole välistatud, et projekti õnnestumise korral laiendatakse seda ka Lätti.

Projekti pakkumise järgi ostab Arco Vara kliendi senise korteri kokkuleppelise hinnaga ära. "Kliendi vana korteri vaatavad Arco Vara hindajad üle ning teevad kliendile pakkumise. Vana korter ostetakse siiski turu hinnast madalama hinnaga ära," lisas Arakas.

"Tänane uudison seotud Kodukolde teise etapiga, mis puudutab siis Helme 11 maja. Seal on kokku 62 korterit ning hetkel on vabad cirka 20 korterit. Need on korterid, mis on valmis. Kuid võimalik, et uus projekt puudutab ka Helme 9 maja," märkis Kodukolde kortereid müüv maakler Kaie-Liina Blande.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785