Suprema spetsialist: Eesti vajab julgemaid naisjuhte

Suprema ettevõtte rahanduse Eesti üksuse
juhi Tiiu Pedaja sõnul peaksid väikestes ja keskmise suurusega firmades
juhtidena töötavad naised julgemalt mõtlema ettevõttes osaluse omandamisele.

Väikestes ja keskmise suurusega firmades juhtidena töötavad naised võiks ise otsida investeerimisvõimalusi eelkõige julgemalt mõeldes management buy-out’i ehk MBO peale, leiab Suprema ettevõtte rahanduse Eesti üksuse juht Tiiu Pedaja. MBO käigus ostab juhtkond omanikelt ettevõtte välja ning hakkab ise omanikeks.

"Kui näed, et omanikul on osaluse müügi huvi, tasuks otsida finantseerimist juhtkonnapoolsele väljaostmisele. Sellist lahendust pakuvad tavaliselt riskikapitali fondid," rääkis Pedaja Dilemmale.

Kinnisvara arendamisse on praegu tõenäoliselt keerulisem kaasinvestoreid leida, märkis Pedaja. "Aga kõige olulisem on iga juhtumi puhul individuaalselt hinnata: milline on ettevõtte turupositsioon, investeeringute kava, kus nähakse arenguvõimalusi. Kui on tugev äriprojekt – läbi mõeldud ja hästi argumenteeritud – ning head tegijad, siis suure tõenäosusega on võimalik leida ka investoreid."

Pedaja sõnul on üha enam võtmesõna ekspordivõimekus. Eesti tarbijaskond on niivõrd väike, et iga ettevõtja peab mõtlema sellele, kuidas oma toodet või teenust eksportida ja millised on tema globaalsed konkurentsieelised.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed