9. oktoober 2007
Jaga lugu:

Tõnu Korts: Pae karjääri parki plaanime investeerida 90 miljonit

Pae karjääri ala hoonestusõiguse saanud Merko Ehituse tütarfirma OÜ Constancia juhatuse liige Tõnu Korts jäi täna kommentaarides napisõnaliseks, kuid ütles, et ainuüksi avalikku pargialasse investeeritakse 90 miljonit krooni.

„Pae puhkealale on kavandatud pargiala, spordiväljakud, eluhooned ja büroohoone. Ainuüksi pargiala, kus on võimalik puhata või aktiivselt sporti teha, koguinvesteeringuks prognoosib OÜ Constancia ligi 90 miljonit krooni, ütles Korts.

Ettevõte soovib töödega alustada niipea kui võimalik, et ala saaks võimalikult kiiresti ja terviklikult heakorrastatud. Ala arendamise ajakava on määratud linnavalitsuse varasema korraldusega ning see sõltub detailplaneeringu menetlusprotsessi kiirusest.

Tallinna maa-ameti jurist Helena Koortsi sõnul peab hoonestaja pärast linnavalitsuse korralduse vastuvõtmist tasuma hoonestusõiguse seadmise tasu (2,35 miljonit krooni) ja kahe kuu jooksul tulemuste kinnitamisest sõlmima võlaõigusliku lepingu. Seejärel tegelema detailplaneeringuga.

Helena Koortsi antud andmete põhjal oletab aripaev.ee, et kogu protsess võib venida päris pikaks. Kõige kiiremini võiks ehitustegevus Pae karjääri alal alata umbes aasta pärast.

Pae puhkeala pakkumise tulemuste kinnitamine on Tallinna linnavalitsuse homse istungi päevakorras, mistõttu võib täpsemaid kommentaare saada pärast seda.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee