9. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Annus seljatas Pae karjääris Sifi

Tallinna linn teatas, et annab Pae karjääriala hoonestusõiguse Toomas Annuse suuromanduses oleva Merko Ehituse tütarfirmale OÜ Constancia, mis võib sinna muu seas ehitada ka korterelamud.

Hoonestaja saab ka võimaluse projekteerida ja ehitada alale korterelamud, milles on kokku kuni 56 816ruutmeetrit suletud brutopinda.

Eelmise aasta kevadel püüdisärimees Endel Siff 150 miljoni krooni eest saada omale Lasnamäe Pae karjääri.

Hoonestusõiguse seadmise eesmärgiks on ala avalikes huvides võimalikult kiiresti ja terviklikult heakorrastada," ütles abilinnapea Eha Võrk. "Selle tulemusena ehitatakse välja Pae puhkeala, millest idee kohaselt kujuneb atraktiivne vaba aja veetmise ja sportimise paik."

Linna teatel tuleb Merko Ehituse tütarfirmal nüüd korrastada karjääri veekogu ja selle kaldad ning ehitada kaldarajatised ja veekogu rajatised, sh paadisild ja purskkaevud. Samuti tuleb veekogu ümbrusesse rajada park (sh loodusliku nõlvaga amfiteater, skulptuuride pargi teed ja haljastus, laste mänguväljakud, spordiplatsid, paviljon, piknikukohad, kergliiklusteed ja haljastus), välja ehitada avalikult kasutatavad sõidu-, kergliiklus- ja kõnniteed koos tänavavalgustuse ning liikluskorraldusvahenditega ning rajada büroohoone, kuhu saavad ruumid ka Lasnamäe linnaosa valitsus ja raamatukogu.

Hoonestusõiguse omandaja peab alale omal kulul detailplaneeringu koostama, seejärel detailplaneeringuga ette nähtud ehitised rajama ning avalikuks kasutamiseks ette nähtud ehitised tasuta Tallinna linnale võõrandama.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785