Josing: jumal tänatud, kinnisvaras sai nõudlus otsa

Tänasest Eesti Konjunktuuriinstituudi
koostatud Eesti majandusolukorra ülevaatest selgus, et väga kiire kasv
ehitusturul on raugenud.

„Kui kolm kuud tagasi võis hakata igaüks kinnisvaraga tegelema, siis nüüd, jumal tänatud, et nõudlus sai otsa,“ sõnas Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing. Ülevaatest selgub, et järgneva kolme kuu jooksul kasvab maht 25%ehitusettevõtetes. Samaks jääb olukord 60% ettevõtetes ja väheneb 15%. Josing tõi välja ka asjaolu, et nüüd hakatakse pigem vanade ehitiste remontimisega tegelema. “Kui seni oli tähelepanu uute ehitiste rajamisel, siis nüüd on põhitähelepanu vanade ehituste rekonstrueerimisel,“ selgitas Josing.

Ülevaatest selgus ka, et kõige suurem tegur, mis kinnisvarafirmade arengut piirab, on nõudlus. Arengut piiravaks teguriks pidasid nõudlust 60% neist 1000 ettevõttest, kes konjunktuuriinstituudi uuringus osalesid.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed