3. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Josing: jumal tänatud, kinnisvaras sai nõudlus otsa

Tänasest Eesti Konjunktuuriinstituudi koostatud Eesti majandusolukorra ülevaatest selgus, et väga kiire kasv ehitusturul on raugenud.

„Kui kolm kuud tagasi võis hakata igaüks kinnisvaraga tegelema, siis nüüd, jumal tänatud, et nõudlus sai otsa,“ sõnas Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing. Ülevaatest selgub, et järgneva kolme kuu jooksul kasvab maht 25%ehitusettevõtetes. Samaks jääb olukord 60% ettevõtetes ja väheneb 15%. Josing tõi välja ka asjaolu, et nüüd hakatakse pigem vanade ehitiste remontimisega tegelema. “Kui seni oli tähelepanu uute ehitiste rajamisel, siis nüüd on põhitähelepanu vanade ehituste rekonstrueerimisel,“ selgitas Josing.

Ülevaatest selgus ka, et kõige suurem tegur, mis kinnisvarafirmade arengut piirab, on nõudlus. Arengut piiravaks teguriks pidasid nõudlust 60% neist 1000 ettevõttest, kes konjunktuuriinstituudi uuringus osalesid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785