7. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luteri kirik võtab Wismari haiglalt maja

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik müüb Wismari haiglahoonet ega kavatse tuleva aasta lõpuni kehtivat rendilepingut enam pikendada, sest hoone ei too praegu sellist tulu, nagu ta võiks oma praeguses asukohas teenida, rääkis assessor Urmas Viilma, kes on ka kiriku kinnisvara-arendusega tegeleva OÜ Kiriku Varahaldus juhataja.

Mullu sai Kiriku Varahaldus haiglalt 708 000 krooni aastarenti, haigla peahoones on pinda 1297 ruutmeetrit (kelder + kaks korrust) ja kõrvalhoones 322 ruutmeetrit, kirjutas Eesti Päevaleht.

Viilma sõnul tuleks haiglahoonesse investeerida, et muuta see tulutoovaks, kuid kirikul pole soovi ega ka jõudu, samuti märkis ta, et küsimus pole selles, et haigla poleks neile sobiv rentnik.

Wismari haigla aga kolib 2009. aastal tõenäoliselt Hiiule onkoloogiakeskuse kõrvalkrundile Ilmarise 3, kus on kavas endise eksperimentaalse ja kliinilise meditsiini instituudi vivaariumihoone haiglaks ümber ehitada.

"Aga äkki saame Wismari haigla ise ära osta, kui kirik hinda alla laseb," lausus Wismari haigla peaarst Valdur Jänes, märkides, et 45 miljonit on siiski liiga soolane hind – 1867. aastal ehitatud hoone on kultuurimälestisena muinsuskaitse all ning eriti teda laiendada ei saa.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785