4. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalevile tõi kasumi kinnisvaraäri

Juba kaks sajandit tegutsenud kondiitritööstus Kalev on oma haaret laiendanud kõvasti, nii et viimasel majandusaastal kasvas kinnisvaraäri lausa kolmandiku võrra ja üha enam sukeldutakse meediavaldkonda.

Ettevõtte IV kvartali (lõppes 30. juunil) käibeks kujunes 204,1 mln ja puhaskasumiks 5,2 mln krooni, kusjuures eelmise aasta samal perioodil oldi 40 mln krooniga kahjumis, kirjutas Äripäev.

Nii Hansapank, SEB Eesti Ühispank kui ka LHV ei tee enda teatel AS Kalev Grupi aktsiaanalüüsi ettevõtte suhteliselt segase struktuuri või aktsia vähese likviidsuse tõttu.

ASi Kalev majandustegevust ja grupi majandusnäitajate tulemuslikkust 2006./2007. majandusaastal mõjutasid mitmed tegurid, millest olulisemateks kujunes ettevõtte enda hinnangul grupi eelmise majandusaasta lõpus alanud restruktureerimine ja tooteportfelli korrastamine ning väliskeskkonna mõjud.

LHV analüütik Erki Kert kommenteeris teateid vaid sedavõrd, kuivõrd on ettevõtte käekäiku jälginud: "Nagu ikka, kujundas Kalevi majandustulemusi peamiselt kinnisvaraäri." Kahtlemata oli Kerdi hinnangul mõju ka restruktureerimisel ja tooteportfelli korrastamisel, kuid kinnisvara kõrval oli nende mõju vähemärgatav.

Börsiteates on kirjas, praegu on kinnisvarasegmendi kõige olulisem projekt Tallinna koolide arendustegevus. Kui seni oli rõhuasetus elamu- ja kommertspindade arendusel, siis nüüd keskendub tütarfirma AS Kalev REC üha enam avalikule kinnisvaraturule.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785