3. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasteaedade üüriäri võtab ära ligi 400 kohta

Praeguse seisuga on eri firmade käes 12 Tallinna lasteaia ruumid. Kuigi osas lasteaedades on välja üüritud üksnes lasteaiale endale sobimatud ruumid, nagu keldrid ja pööningud, siis pooli üüripindu saaks kasutada uute rühmade avamiseks.

400 lasteaiakoha juurdesaamine kataks üle poole linna praegusest kohavajadusest, kirjutas Eesti Päevaleht.

Tallinna haridusameti alushariduse osakonna juhataja Marika Kallase sõnul ei ole lepingute lõpetamine praegu kuigi otstarbekas, sest lasteaiakohtade vajadus on suurem eelkõige Nõmmel, Pirital ja kesklinnas, kus väljaüüritud pindu polegi. “Pealegi võib enneaegne lõpetamine viia kohtuvaidlusteni, mis kestavad kauem, kui lepingu enda lõppemine,“ lisas Kallas.

Haridusameti haldusosakonna juhtaja Anti Sirkel möönis samuti, et lepingute lõpetamine on keeruline protsess. “Vikerkaare lasteaia elektroonikafirmaga oleme tõepoolest kaalunud lepingu lõpetamist, kuid vaevalt et nad sealt enne tähtaja lõppemist väga ära minna tahavad,” rääkis Sirkel. Kui elektroonikafirma leping kehtib aastani 2011, siis näiteks Lasnamäel Muhu lasteaias pesitseva apteegi üürileping on tähtajatu.

Samas on Vikerkaare lasteaias ootejärjekorras 13, Muhu lasteaias 87, Lasnamäe Suur-Pae lasteaias 81 last, Mustamäe Lehola lasteaias 67 ja Kellukese lasteaias 177 last.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785