23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare peatänava remont maksab 65 miljonit krooni

Paljuräägitud Tallinna tänava rekonstrueerimine algab praeguste plaanide kohaselt aastal 2009 ja läheb maksma suurusjärgus 65 miljonit krooni. Uue väljanägemise saavad ka Torni ja Vallimaa tänav.

Kuressaare linnavalitsus esitas linna peatänava rekonstrueerimise senisest täpsema maksumuse ja tööde ajakava seoses linna arengukava eelseisva ülevaatamisega linnavolikogus, kirjutas Oma Saar.

Kuressaare abilinnapea Urmas Sepp ütles Oma Saarele, et Tallinna tänava rekonstrueerimise käigus saab tänav uue muldkeha ja tänavakatte, samuti uue tänavavalgustuse, kõnniteed ning kergliiklustee. Lisaks muudetakse Tallinna–Mooni ja Smuuli–Tallinna–Raudtee tänava ristmik ringristmikuks.

„Kui liikuda Eestis ringi, siis on näha, kuidas paljudes linnades nagu Tartu, Pärnu, Rakvere on südalinna kujundatud ja arendatud, Kuressaare aga lükkab rahapuudusele viidates kogu aeg töid edasi,“ rääkis abilinnapea Kalle Koov.

Tallinna tänav rekonstrueeritakse kogu pikkuses alates Kuressaare linna ringteest kuni keskväljakuni. Tööd teostatakse aastatel 2009–2010. Eelarveks planeeritud 65 miljonist kroonist kaetakse 20 miljonit linna eelarvest, ülejäänud raha hankimiseks on eeltööga juba alustatud.

Lisaks linna peatänava uuenduskuurile näeb linna arengukava 2009.–2010. aastal ette ka Kuressaare linna keskväljaku renoveerimise maksumusega 19 miljonit krooni, millest linna eelarvest kaetakse üheksa miljonit krooni.

2010. aastaks on Kuressaare linn plaaninud rekonstrueerida Vallimaa ja Torni tänava ning rajada Aia tänava pikenduse.

Arendusplaanid on linnavalitsusel ka puhkeala laiendamiseks staadionitagusele ja Tuule tänava äärsele alale. Esmalt on ala kasutuselevõtuks kavas korraldada ideekonkurss, mille tulemustest sõltub suuresti ka rannaala edasiarendamine. Ideekonkursi põhjal koostatakse detailplaneering, millega pannakse paika krundijaotus, teedevõrk ja kasutusotstarve.

Kalle Koovi sõnul võiks staadionitaguse võssa kasvanud ja roostunud alale tulla tulevikus näiteks rannapromenaad. Poolsaare tipp jääb arengutest aga puutumata, kuna seal asub Natura käpaliste kaitseala.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785