9. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ärimehed ostavad maid kokku Albaanias

Albaania liivased rannikud ning soe kliima on pannud järjest rohkem inimesi mõtlema kinnisvara soetamisele selles kiire arenguga piirkonnas, teatas investinalbania.eu.

Viimase aasta jooksul on paljud Eesti ärimehed külastanud Albaaniat, kindla sooviga siduda oma investeerimisalane tulevik just selle riigiga.

Investorid, kes on esialgselt sidunud ennast projektidega Bulgaarias, Rumeenias ja teistes lähiriikides, hindavad Albaaniatperspektiivsemaks eelkõige madalama hinnataseme tõttu. Samas on riik turvaline ja ärikeskkonna usaldusväärsus suur. Väga hinnatakse sooja kliimat, eksootilist loodust ning asukohta mere ääres. Väga tähtsaks peetakse võimalust osta kinnisvara otse esialgsetelt omanikelt.

Huvi pakuvad eelkõige projektid Albaania pealinna Tirana ümbruses, kuhu on koondunud enam kui pool kogu riigi elanikkonnast ning kauni Aadria mere rannikut. Mitmed eraisikud Eestist on soetanud endale kortereid kaunisse rannakuurordi Durresesse, mis asub kõigest 30 minuti tee kaugusel lennujaamast ja pealinnast.

Tähelepanuväärne on infrastrukuuri kiire areng – kiirteede ja riiklikult tähtsate maanteede ehitus, märtsis 2007 Tirana lähistel avatud kaasaegne rahvusvaheline lennujaam koos sinna viiva teega.

Eesti investoritele pakub tuge ja koostööd Eesti-Albaania äriühing AB Group Sh.p.k.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785