2. august 2007

Võlanõustaja: võlgadesse satuvad kõige kergemini lastekodulapsed

Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse võlanõustaja Terje Lääts leiab, et inimesed ei tohiks kõrgeprotsendilisi tarbimislaene nii kergekäeliselt võtta ja SMS-laenudest tuleks sootuks hoiduda. Kõige kergemini satuvad võlgadesse lastekodulapsed, leiab ta.

Varem elamumajanduses juristina töötanud Terje Lääts otsustas ümber õppida võlanõustajaks, kui Eestis hakati selle ametiesindajaid koolitama, kirjutas Maaleht. Ta lõpetas kursuse 2005. aastal. Nüüd on ta aasta töötanud Tuulemaa sotsiaalmajas koos kolleeg Katri Heinjärvega.

Üks põhilisi põhjuseid, miks inimesed sotsiaalmajja satuvad, on üürivõlg. Läätse sõnul käib näiteks Tallinnas neli inimest mööda kortereid, mille üürnikud on riigile oma elamise võlgu.

Läätse sõnul satuvad võlgadesse kõige kergemini lastekodulapsed: "Nemad ei oska oma väljaminekuid kuidagi planeerida ja pahatihti on üür see kõige viimane, millele mõeldakse."

Võlanõustaja aitab hädasolijal igapäevast eelarvet koostada. "Paneme tema sissetulekud ja kohustused ritta ning vaatame, kuidas paremini välja tulla. Saksamaal annab riik sellistele inimestele teatud juhtudel protsendita laenu, meil on asi esialgu jutu tasemel," rääkis Lääts.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688