20. juuli 2007

Kuidas kahjumis linnahaigla abil jõukaks saada

Arstidest abielupaar Riin ja Üllar Lanno on õnneliku käega käima lükanud oma meditsiiniäri ja kasutanud selleks Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) lahkust, kes andis andis polikliinikumaja ehituslaenu jaoks pandiks kogu Meremeeste haigla maa Rocca al Mare lahe ääres.

Lannode eestvedamisel kerkinud Merimetsa perearstikeskus Paldiski maanteel oli üle 20 aasta esimene omataoline, kirjutas Äripäev. Neljakorruseline rõõmsavärviline hoone piirkonnas elavale 45 000 patsiendile. Kaks aastat tagasi käisid seda avamas kõik tähtsad tervishoiu- ja linnajuhid.

Vähesed aga teavad, et polikliiniku ehituse jaoks lasi LTKH kolm aastat tagasi SEB Eesti Ühispangale pantida oma ilusa, kuid hoolitsemata parkmetsa Meremeeste haigla ümber, kokku 4,2 hektarit.

Niigi suures kahjumis linnahaigla kaotas sellega oma peamise väärisasja - maa, mida saaks pantida näiteks endale vajaliku pangalaenu jaoks. Nii ripubki haigla Lannode lõa otsas, kes pangalaenu tagasimaksmisega jänni jäädes annaksid õiguse maaga edasi toimetada pangale.

Ehkki perearstikeskust ehitasid peamiselt Lannod, siis arstide ringkonnas sosistatakse ka toonase LTKH nõukogu liikme, reformierakondlase Anders Tsahkna osalusest. Ametlikult see kuskilt välja ei tule. Tsahkna ise naerab lõbusalt. "Päris kindlasti ei vasta see tõele." Ometi on Tsahkna tervisekeskuse asjadega detailideni kursis. Oma sõnul selleks, et just taoliste ootamatute intervjuude jaoks vormis olla. "Mina ja Üllar Lanno ei ole sõbrad," lisab ta, et asi oleks klaar.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688