14. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru ringile kerkib uus klaasist ärihoone

Suvel algab Viru hotelli vastas seisva kunagise Aleksandri gümnaasiumi ja Tallinna Ülikooli endise kasvatusteaduskonna hoone uuendamine, töödega loodetakse valmis saada 2009. aastal.

Kuigi arhitektuuribüroo KOKO Arhitektid juhtaja Andrus Kõresaare hinnangul oleks kohale paremini sobinud terviklik tänapäevane lahendus, oldi sunnitud vana hoone müür säilitama ja kompromissile minema, kirjutase Päevaleht Online.

Muinsuskaitse nõuete kohaselt säilitatakse Viru väljaku ja Mere puiestee nurgal asuva 1872. aastal rajatud Aleksandri gümnaasiumi fassaad, millele lisatakse läbi teise korruse klaasist uusehitus.

"Süsteem on selline, et vana hoone tagant kulgeb viie meetri laiune sisetänav, mis on kõigile ööpäev läbi avatud, ja pärast seda algab uusehitis," selgitas Kõresaar.

Kuigi vana hoone seinad peavad säilima, lammutatakse selle sisemus täiesti tühjaks ja pikendatakse esimese korruse aknaid maapinnani välja - tekkinud galeriikäikudes saavad külastajad liikuda hoonest sisse ja välja.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785