Eestlased ostavad 14 hektarit maad Riias

Eesti investeerimisfirma Metro Baltic
Horizons ostab Riias Daugava äärde mõne kilomeetri kaugusele vanalinnast 14 ha
maad, kirjutas Biznes & Baltija.

Lehe andmetel plaanib firma pärast tehingu lõpuleviimist, tõenäoliselt septembris, muuta ka maa planeeringut ja investeerida 200 miljonit eurot ehk 3,1 miljardit krooni, kirjutas tänane Äripäev. Alale plaanitakse ehitada elu- ja ärihooneid.

Maatüki müüja ega müügihind pole teada. Siiski on teada, et ainuüksi ettemaks on 10 miljoni eurot ehk ligi 156,5 miljonit krooni. Isegi maatüki asukohta ei avaldata, kuid nii suuri vabu lahmakad ei saa just paljudes kohtades olla. Suure tõenäosusega asub see Lõunasilla ja piimakombinaadi lähedal.

Metro Capital Managementi Läti esindaja Andres Delman kinnitas tehingu toimumist, kuid keeldus edasistest kommentaaridest. Juba praegu arendab Metro Lätis kuut projekti.

Metro Capital Management on ettevõtjate Madis ja Mart Habakuke, Arle Mölderi ja Sulo Niguli kontrolli all olev varahaldusfirma esindustega Tallinnas, Riias ja Peterburis. Ettevõte on noteeritud Londoni börsi lisanimekirjas.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed