Väikefirmad müüvad poolikuid ehitusi

Viimase poole aastaga ei ole hüppeliselt
kasvanud mitte ainult uute korterite müügipakkumiste arv, vaid ka
väikearendajate poolikute arendusprojektide müük, mida firmad enam ise valmis
ehitada ei suuda.

Veel paari aasta eest võisid arendajad muretult ehitada mida tahes – pidevalt tõusvate kinnisvarahindade tuules müüdi juba enne kopa maasse löömist maha pea kõik korterid ja majad, kirjutas Postimees.ee.

Nüüd on aga ainuüksi Tallinnas korraga müügis tuhandeid uusi kortereid, mille hinda tuleb arendajatel pidevalt langetada. Nii ongi löögi alla sattunud väikearendajad, kelle tegevus muutub liiga riskantseks.

«Seda on näha juba sügisest, kuid aasta algusest on müügis olevate arendusprojektide hulk kasvanud hüppeliselt,» tõdes investeerimisfirma Eastern Europe Real Estate Investment Trust juht Ain Kivisaar.

Sama kinnitab ka kinnisvarabüroo Uus Maa analüütik Annika Jakobson, kelle sõnul ei olnud varem sääraseid müügikuulutusi üldse näha. «Müüvad eelkõige väikearendajad, kes pole praegu suutelised ise oma projekte lõpule viima,» selgitas ta.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed