12. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikefirmad müüvad poolikuid ehitusi

Viimase poole aastaga ei ole hüppeliselt kasvanud mitte ainult uute korterite müügipakkumiste arv, vaid ka väikearendajate poolikute arendusprojektide müük, mida firmad enam ise valmis ehitada ei suuda.

Veel paari aasta eest võisid arendajad muretult ehitada mida tahes – pidevalt tõusvate kinnisvarahindade tuules müüdi juba enne kopa maasse löömist maha pea kõik korterid ja majad, kirjutas Postimees.ee.

Nüüd on aga ainuüksi Tallinnas korraga müügis tuhandeid uusi kortereid, mille hinda tuleb arendajatel pidevalt langetada. Nii ongi löögi alla sattunud väikearendajad, kelle tegevus muutub liiga riskantseks.

«Seda on näha juba sügisest, kuid aasta algusest on müügis olevate arendusprojektide hulk kasvanud hüppeliselt,» tõdes investeerimisfirma Eastern Europe Real Estate Investment Trust juht Ain Kivisaar.

Sama kinnitab ka kinnisvarabüroo Uus Maa analüütik Annika Jakobson, kelle sõnul ei olnud varem sääraseid müügikuulutusi üldse näha. «Müüvad eelkõige väikearendajad, kes pole praegu suutelised ise oma projekte lõpule viima,» selgitas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785