12. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spekulandid põgenevad uppuvalt laevalt

Suur kinnisvaraarendaja YIT on hädas tuttuue seitsmekorruselise kortermajaga Tallinna kesklinnas Suur-Ameerika tänaval, mida müüakse reklaamlausega “kodu kohe kätte”.

Spekulandid panid seal kortereid kinni, kuid ütlesid tänavu kevadel järjest lepinguid üles, kirjutas Eesti Ekspress. Nad jätsid isegi juba sissemakstud kümme protsenti korterite hinnast arendajale. Sõltuvalt korteri suurusest kaotasid hangeldajad ainuüksi ühest broneeringust loobumisega 100 000-250 000 krooni.

Spekulandid pelgasid, et nad kaotavad veel rohkem, kui võtavad pangalaenu ja ostavad korterid välja ning turul algab hindade kukkumine.

Müügimees Kristo Sepp tunnistas juba vahetult pärast jaanipäeva Ekspressile, et mõned võlaõiguslikud lepingud on tõesti katkestatud ja raha arendajale jäänud.

“Need ei ole endale kodu otsijad, kes pärast käsiraha maksmist jätavad korteri välja ostmata,” selgitab nüüd YITi müügijuht Tõnu Toompark. “See ei ole olnud emotsionaalne otsus, siin on külmalt kaalutud plusse ja miinuseid ning otsustatud jätta korter välja ostmata.”

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785