11. juuli 2007

Pärnu paneb müüki varem omanikule tagastamata linnamaja

Pärnu linn kavatseb müüa ühe linna visiitkaartidest, pannes Lõuna 2a maja oksjonil müüki 7 miljoni krooniga.

Müük on komplitseeritud nii seniste üürnike tõttu kui ka sellepärast, et kunagi otsustati hoone kui linnale oluline sotsiaalobjekt jätta õigusjärgsetele omanikele tagastamata, kirjutas Pärnu Postimees.

Lõuna 2a müüki ei pea õigeks muinsuskaitsjad, kuna tegu on Pärnu linnale olulise arhitekti Olev Siinmaa projekteeritud hoonega, leides, et hoone peaks müügi korral siiski säilitama ühiskondliku funktsiooni. Seda müües tekiksid kindlasti teatud ootused ka Pärnu majandusühisuse juhataja Jaak Jakobsoni, kes maja Siinmaalt tellis, pärijatel.

Linnavolinik Raul Sarandi, kes hoone müükipaneku ajal oli Pärnu majandusasjadega tegelev abilinnapea, leiab, et erakätesse antud hoonetes on võimalik säilitada ühiskondlikku funktsiooni, viidates Ammende villale.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688