11. juuli 2007
Jaga lugu:

Pärnu paneb müüki varem omanikule tagastamata linnamaja

Pärnu linn kavatseb müüa ühe linna visiitkaartidest, pannes Lõuna 2a maja oksjonil müüki 7 miljoni krooniga.

Müük on komplitseeritud nii seniste üürnike tõttu kui ka sellepärast, et kunagi otsustati hoone kui linnale oluline sotsiaalobjekt jätta õigusjärgsetele omanikele tagastamata, kirjutas Pärnu Postimees.

Lõuna 2a müüki ei pea õigeks muinsuskaitsjad, kuna tegu on Pärnu linnale olulise arhitekti Olev Siinmaa projekteeritud hoonega, leides, et hoone peaks müügi korral siiski säilitama ühiskondliku funktsiooni. Seda müües tekiksid kindlasti teatud ootused ka Pärnu majandusühisuse juhataja Jaak Jakobsoni, kes maja Siinmaalt tellis, pärijatel.

Linnavolinik Raul Sarandi, kes hoone müükipaneku ajal oli Pärnu majandusasjadega tegelev abilinnapea, leiab, et erakätesse antud hoonetes on võimalik säilitada ühiskondlikku funktsiooni, viidates Ammende villale.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee